
Vad gör man när man har en burk inlagda persikor kvar och är sugen på att baka något gott? Man hittar ett recept på en jättegod och enkel persikopaj och bestämmer sig för att pröva det såklart :)
Receptet i det här inlägget hittade jag hos Victoria Riis som driver bloggen Matplatsen (www.matplatsen.net).
Att surfa runt bland andra matbloggar eller bläddra i kokböcker är något som jag finner väldigt inspirerande och är även ett bra tips för att våga prova nya saker.
I det här fallet visste jag att jag ville baka något med persikor, antingen en paj eller mjuk kaka. Matplatsen är en blogg som jag brukar vara inne på för inspiration. Recepten brukar vara enkla och med ingredienser som går att få tag på överallt.
Pajen då, resultatet blev en god och krämig paj med tydlig persikosmak i kombination med lite syrlighet från creme fraichen i fyllningen. Det är absolut en paj jag kan tänka mig att göra igen då jag gillar smaken av inlagd persika.
Receptet är rakt av taget från det här inlägget av Matplatsen som hon la ut i juli 2018 : https://www.matplatsen.net/2018/07/05/persikopaj-och-goda-burgare/
Recept
Receptet är skapat av Victoria Riis ( www.matplatsen.net )
Persikopaj
Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 ägg
4 dl crème fraiche
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 burk persikor på burk
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg och tryck ut i en pajform. Blanda ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Låt persikorna rinna av ordentligt och skär dem i skivor. Häll sedan fyllningen i pajskalet (ingen förgräddning alltså), lägg i persikorna och grädda pajen i mitten av ugnen, 175 C, ca 35 minuter.
Servera kall med grädde eller glass till. Gott!