
Inte den bästa bilden men missade att fota när de låg på plåten. Den mjuka kakan är pepparkaka gjord på mix, god den också och bra när man inte orkar göra från grunden.
Ett bra tidsfördriv såhär i karantänstider är ju att baka. Både jag och Fia var sugna på att baka igår, tanken först var rulltårta men vi saknade sylt. Nästa alternativ var drömtårta men även där saknades det ingredienser och ingen ville gå och handla. Då får man gå efter principen man tager vad man haver och vi hade de flesta standardingredienser för bakning hemma men inget direkt "finlir" eller fyllningar som frukt, sylt eller godis av något slag. Valet föll till slut på kärleksmumssnittar, chokladiga småkakor som toppas med en riktigt smarrig glasyr liknande den man har på vanliga kärleksmums.
Jag hade redan planerat att baka ett matbröd till frukost idag så Fia fick huvudansvar för dem här kakorna som blev riktigt goda. Perfekt när man är sugen på choklad eller bara något sött i allmänhet.
Receptet kommer i det här fallet från Matplatsen men receptet har cirkulerat på diverse olika matbloggar som det är så vanligt att spännande recept kan göra. Vi valde receptet från Matplatsen då vi bakat efter det en gång innan.
Recept
Receptet hittade vi här: https://www.matplatsen.net/2019/03/02/sega-karlekmumssnittar/
100 gram smör
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vatten
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Glasyr
75 g smör
0,5 dl kakao
1 msk starkt kaffe
2,5-3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
kokos
0,5 dl kakao
1 msk starkt kaffe
2,5-3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
kokos
Rör samman rumsvarmt smör, socker och sirap. Tillsätt vattnet.
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dem.
Blanda samman till en deg och dela i 2 bitar. Forma dem till långa korvar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Platta till varje korv genom att trycka lätt med ett finger diagonalt över hela.
Grädda sedan ca 10 minuter mitt i ugner i 200 C.
Smält under tiden smöret och blanda samman alla ingredienserna utom kokos till glasyren. Ta ut kakorna och tryck försiktig ut en liten skåra i mitten med en sked (så inte glasyren rinner av) medan de fortfarande är varma. Häll sedan glasyren över de varma kakorna och strö över kokos. Skär i snittar innan kakan kallnat och stelnar.